جوابدهی آنلاین
ورود
آزمایشگاهها
ورود
پزشکان
ورود
مراجعین
آزمایشگاه پاتوبیولوژی غدیر خم
آزمایشگاه پاتوبیولوژی طب الرضا
آزمایشگاه پاتوبیولوژی آزادگان
راهنمای
جوابدهی
امروز : یکشنبه ، 02 دی 1403
ساعت :
Menu
خانه
جوابدهی آنلاین
انتشارات
بخش ها
گالری
اخبار و دانستنی ها
اخبار آزمایشگاه
دانستنی های پزشکی
دانستنی های آزمایشگاهی
درباره آزمایشگاه
همکاران
هیئت مدیره
آشنایی با آزمایشگاه
تماس با ما
نظرسنجی
آزمایش Pregnancy Test
اشتراک گذاری:
مرور کلی
تفسیر بالینی
نمونه
مورد استفاده
نام آزمایش
Pregnancy Test
هزینه آزمایش
نام روش اندازه گیری
سایر روشها: ELISA، IRMA، آگلوتیناسیون لاتکس (LA)، مهار آگلوتیناسیون (AIT)، سنجش سرمی رادیورسپتوری (R
نام های مشابه
Chorionic Gonadotropin, Human, Beta-hCG; Beta Human Chorionic Gonadotropin, Beta-HCG, βHCG Titre تس
نوع نمونه
سرم، ادرار تازه
حجم نمونه
سرم: 0.6 ml ادرار: 2 ml
نگهداری نمونه
پایداری نمونه سرم در دمای اتاق 8 ساعت، در دمای4˚C به مدت یک هفته و در -20˚C به مدت 6 ماه می باشد. ادرار در دمای 25˚C به مدت 4 ساعت و در دمای 4˚C به مدت 3 روز پایدار است.
حمل و نقل نمونه
زنجیره سرد
نیازهای همراه نمونه
مشخصات کامل بیمار
راهنمای جمع آوری نمونه
با رعایت اصول نمونه گیری از بیمار، نمونه خون یا ادرار گرفته نمونه خون را در لوله های با درپوش قرمز جمع آوری کنید و نمونه ادرار را در ظروف پلاستیکی یکبار مصرف جمع آوری نمایید. دانستن سن و جنس بیمار حائز اهمیت است. آن را در برگه آزمایش یادداشت نمایید. از جمع آوری نمونه سرم لیز، ایکتریک و یا لیپمیک اجتناب نمایید. همچنین حتی الامکان از جمع اوری ادرار آلوده یا کدر اجتناب شود. نمونه های توربید (کدر) ادرار پیش از انجام تست سانتریفوژ شوند. آزمایشگاه می بایست فرمی از اطلاعات فردی و شرایط بالینی بیمار را تکمیل نموده و مستند نماید. اهمیت مراقبتهای دوران بارداری را به بیمار گوشزد نمایید.
اطلاعات لازم از بیمار
نام و نام خانوادگی سن و جنس بیمار
معیار رد نمونه
ü نمونه ادراری که بطور واضح آلوده شده، ü وزن مخصوص پایین ادرار، ü پروتئینوری، لیپمی واضح یا توربید بودن ادرار، ü همولیز شدید سرم، ü لوله یا ظرف بدون برچسب یا با برچسب اشتباه.
آمادگی لازم قبل از نمونه گیری
نیاز به ناشتایی یا آمادگی خاصی نمی باشد .در صورتی که تست بر روی ادرار انجام میشود، نمونه ابتدای صبح به علت داشتن بالاترین غلظت ارجح میباشد. . جهت تشخیص حاملگی، حدود 10 روز پس از آخرین اینتر کورس(مقاربت جنسی) به آزمایشگاه مراجعه نمایید. در صورت استفاده از سنجش RIA ، بیمار نباید مواجهه اخیر با مواد رادیواکتیو داشته باشد.
شرح آزمایش
اطلاعات تکمیلی: HCG هورمونی است که در خانمهای باردار توسط جفت ساخته میشود. این هورمون 10 روز پس از عدم رخ دادن قاعدگی قابل تشخیص خواهد بود (با روشهای جدیدتر میتوان بین 5 تا 7 روز بعد نیز تشخیص داد). وجود HCG طی اولین هفتههای بارداری جهت نگهداری از جسم زرد ضروری است. تولید HCG باعث تثبیت بارداری در 8 تا 10 هفته ابتدایی میشود. مقدار این هورمون در هفتۀ 10 بارداری به بیشترین حد خود میرسد و تا آخر بارداری به مرور کاهش مییابد و بعد از زایمان طی چند هفته به میزان غیر قابل تشخیصی میرسد. HCG به وسیله تومورهای تخم لقاح یافته (Germ Cell)نیز تولید میشود. در مردان نیز جهت بررسی وجود تومورهای بیضه این آزمایش درخواست میگردد. جهت پایش سقط جنین و تومورها این آزمایش به صورت سریالی درخواست میشود. در روزهای ابتدایی بارداری، هر دو تا سه روز، میزان هورمون دو برابر میشود ولی در حاملگی خارج رحمی میزان هورمون به کندی بالا میرود.
تفسیر
تفسیر: تست hCG ادرار یا سرم استاندارد طلایی برا پی بردن به حاملگی است. در حاملگی طبیعی، سطوح hCG در هنگام لانهگزینی جفت افزایش یافته و در هفته 12- 8 به پیک میرسد. هر چند که تستهای جدیدتر ادرار کاملاً حساس هستند، با این حال نتایج منفی کاذب در اوایل حاملگی میتواند اتفاق افتد. در چنین مواقعی اگر مشکوک به حاملگی نابهجا هستید کاوشهای سریال hCG و پروژسترون سرم ممکن است ارزشمند باشند. در اوایل سه ماه اول حاملگی (هفته اول و دوم)، غلظتهای hCG سرم 50-500 mIU/ml (50-500 IU/L) میباشند. تستهای حساس کنونی میتوانند حاملگی را مدت کوتاهی (2 تا 3 روز) پس از لانهگزینی تخم ردیابی کنند. در هفته 4-3 حاملگی غلظت hCG از 500-10000 mIU/ml میباشد. پیکهای سطح hCG سرم در طی ماههای دوم و سوم حاملگی است(30000-100000 mIU/ml) . استفاده از سرم برای آزمایش حاملگی ممکن است حساسیت تست را افزایش دهد. اگر غلظتهای hCG با وضعیت بالینی همخوانی نداشته باشد تکرار دورهای hCG و تعیین مقدار پروژسترون ممکن است مفید باشد. به علت کلیرانس آهسته، hCG ممکن است تا 4 هفته پس از سقط در سرم یا ادرار ردیابی شود. هنگامی که
احتیاط ها
نتایج ممکن است در ابتدای حاملگی یا هنگامی که وزن مخصوص ادرار پایین است منفی شوند. هماچوری (هموگلوبین در ادرار) و پروتئینوری (پروتئین در ادرار) ممکن است سبب نتایج مثبت کاذب گردند. همولیز ممکن است سبب تداخل در نتایج تست شود. چنانچه آزمونها بسیار زود و در اوایل بارداری و قبل از آن که سطح HCG به حد قابل ملاحظه ای برسد انجام شوند، ممکن است نتایج منفی کاذب گردند. آزمون های بارداری با استفاده از ادرار بر حسب رقت ادرار تغییر می کند. سطح HCG در ادرار رقیق ممکن است غیر قابل اندازه گیری باشد.
مطالب اخیر
TSh
© 2017 تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه آزمایشگاه پاتوبیولوژی دکتر مسعودی می باشد. | طراحی و اجرا توسط شرکت
پیوند طب و نرم افزار